keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Boardwalk Empire 1. tuotantokausi

"First rule of politics kiddo: Never let the truth get in the way of a good story"

Boardwalk Empire on HBO:n tuore ison profiilin sarja. Pääosassa nähdään isolla kankaalla nimeä tehnyt karismaattinen Steve Buscemi ja tuottajapuolella on pyörinyt mm. Michael Scorsese, joka myös ohjasi sarjan pilottijakson. Syksyllä 2010 näytetyllä ensimmäisellä tuotantokaudella on kaksitoista kappaletta noin viidenkymmenen viiden minuutin mittaisia jaksoja. Boardwalk Empire seuraa viinanmyyntibisneksen osingoille pääsystä taistelevien bisnesmiesten toimintaa 1920-luvun Atlantic Cityssä kieltolain aikaan.  Sarjan keskiössä on oikean elämän Enoch ”Nucky” Johnsoniin perustuva Enoch Thompson (Steve Buscemi). Thompson on 50/50 sekoitus poliitikkoa ja gangsteria.

Tuotantoarvoiltaan Boardwalk Empire on tämänhetkisen television kuumin kärki. Sarjan pilottijakso maksoi kokonaisuudessaan 60 miljoonaa dollaria, mikä vastaa monen sarjan tuotantokauden budjettia. Pikkutarkka tuottaja Scorsese halusi lavasteet viimeisen päälle ja se näkyy ruudulla. Pienimmätkin yksityiskohdat ovat paikallaan puvustusta myöten. Eniten raha ehkä näkyy vakuuttavissa ulkokohtauksissa. Useimmissa historiaan sijoittuvissa sarjoissa pysytellään visusti sisätiloissa, mutta sarjassa näkyvä Atlantic Cityn 20-luvun boardwalk on todella näyttävä.


Huikeista tuotantoarvoista huolimatta (tai ehkä niistä johtuen) sarja tuntuu usein menevän sieltä mistä aita on matalin. Siinä missä esimerkiksi Deadwood onnistui maustamaan 1800-luvun lopun kuvaamista huikealla dialogilla ja monimuotoisella hahmokaartilla, Boardwalk Empire tuntuu harmittavan paljon maisemaretkeltä. Sarjalla ei komeista puitteista huolimatta tunnu olevan juurikaan mitään muuta tarjottavaa. Vaikka näyttelijät ovat alansa huippua, hahmot jäävät laihoiksi ja sarja ei ainakaan vielä ensimmäisellä tuotantokaudella nouse lähellekään täyden potentiaalinsa tasoa.

Boardwalk Empire on tuotantoarvoiltaan huippuluokan sarja, joka tuntuu kuitenkin ajoittain vain tekijöidensä tribuutilta aikakautta kohtaan. Steve Buscemin karisma kuitenkin kannattelee pitkälle, ja toista tuotantokautta jää odottamaan mielenkiinnolla.
30/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti