lauantai 15. tammikuuta 2011

Arrested Development 1. tuotantokausi

Arrested Development on Mitchell Hurwitzin 2000-luvun alussa luoma kolmituotantokautinen komediasarja. Arrested Development sai kriitikoilta huikeita arvosteluja ja loi nopeasti vankkumattoman fanikannan, mutta katsojaluvut eivät tyydyttäneet kanavapomoja ja sarja jäi kolmetuotantokautiseksi. Ensimmäisellä tuotantokaudella sarjassa on kaksikymmentäkaksi parikymmentäminuuttista jaksoa.

Arrested Development alkaa kun Bluthin perheyrityksen päämies, hyvätuloisen perheen isä tuomitaan talousrikoksista vankilaan ja pallo heitetään hänen pojalleen Michaelille (Jason Bateman). Michael on perheen ainut täysijärkinen ja inhimillinen hahmo, siinä missä loput perheestä ovat itsekeskeisiä tomppeleita, jotka tekevät Michaelin elämästä ja perheyrityksen pystyssä pitämisestä täyttä tuskaa.

Sarjan komiikka perustuu karikatyyrimäisten ja hölmöilevien hahmojen lisäksi nopeille leikkauksille ja sanaleikittelyille. Arrested Developmentin persoonalliseen tyyliin kuuluu mm. kohtauksia joissa dialogin kesken kuva siirtyy muutamaksi sekunniksi muualle, kun halutaan valottaa jonkun hahmon taustatarinaa. Välillä taas sarjan kertoja puuttuu tapahtumiin mm. perheen vanhimman pojan retostellessa naisseikkailuillaan, kertojaääni kertoo mitä todellisuudessa tapahtui. Sarjan valttina on myös jaksosta toiseen kiertävät vitsit joista omaksi suosikikseni nousi silloin tällöin hoettava "I've made a huge mistake".

Paras jakso: 1x10 Pier Pressure

Arrested Development on keskivertoa hauskempi ja nokkelampi komediasarja, jonka piilotetut ja useampien jaksojen mittaiset vitsit takaavat sen, että sarja kestää useammankin katselukerran. Ensimmäisellä tuotantokaudellaan sarja ei kuitenkaan pääse vielä ihan täyteen vauhtiin, eikä ota täyttä hyötyä irti persoonallisesta tyylistään.
35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti