keskiviikko 8. joulukuuta 2010

The League 1. tuotantokausi

"God bless fantasy football. There are many things a man can do with his time. This, is better than those things."

The League on Fox eXtendedillä vuonna 2009 käyntiin pyörähtänyt piristävä komediaylläri. Ensimmäinen kausi sisältää kuusi parikymmentäminuuttista jaksoa, jotka ovat kaikki tasoltaan samanlaisia: täysiä napakymppejä. The League on puoliksi käsikirjoitettu, puoliksi näyttelijöiden improvisoima sarja viidestä miehestä, joiden elämää hälyttävän paljon hallitsee heidän fantasiafutisliigansa. Monet ovat sanoneet että kaiken huvin sarjasta saa irti vasta kun itse pelaa fantasialiigassa, itse kuitenkin nautin jokaisesta hetkestä vaikka jenkkifutis/fantasialiigat eivät sinänsä ole tuttuja muutakuin idealtaan (eli tarkoituksena on kerätä oikeista NFL-pelaajista joukkue ja näiden pelaajien edesottamusten perusteella joukkue ansaitsee pisteitä.) Sarjassa ei onneksi ole naururaitaa, eikä se lähes dokumenttimaiseen tyyliin mitenkään sopisikaan.

Sarjan vahvuus on kaveriporukan keskinäisessä dynamiikassa ja  nopeatempoisessa, hyvin realistisen oloisessa dialogissa, joka pomppaa välittömästi katsojan silmille. Parhaimmillaan The League on kohtauksissa jossa jengi istuu baarissa dissaten toisiaan. Dialogi on suurelta osin improvisoitua ja sen huomaa. Näyttelijät ovatkin kaikki ruudun puolelta vähemmän tunnettuja ja aiemmin luoneet uraa lähinnä stand-up ja impropuolella. Kaverusten vinoillessa toisilleen epäonnistumisista elämässä ja liigassa, katsoja saa huoletta nauraa jakso toisensa jälkeen.

John Lajoie, Steve Rannazzisi, Mark Duplass, Paul Scheer ja Nick Kroll

Hahmojen ominaispiirteet tekevät porukan edesottamuksista kerta toisensa jälkeen huvittavia. Liigan hallitseva mestari Pete (Mark Duplass) on elämäntapaluuseri, jolla ei ole käytännössä muuta kuin liiga. Pete on kuitenkin nokkela verbaalisesti lahjakas joten kaverusten välisissä trash-talkeissa hän jää yleensä voittajaksi. Tämän vastakohta Andre (Paul Scheer), on rikas plastiikkakirurgi, mutta on sinisilmäinen ja joutuu yleensä muun porukan jekuttamaksi. Taco (John Lajoie) on boheemi ja kokoajan hieman kujalla asioista oleva muusikko, jota liigassaolo ei juurikaan kiinnosta. Kevin, tämän isoveli, on liiga-asiassa niin tossun alla, että hänen vaimonsa tekee päätökset hänen joukkueelleen. Ruxin (Nick Kroll) on epätoivoinen ja tekee mitä tahansa voittaakseen, mutta onni ei koskaan tunnu hymyilevän hänelle. Vaikka sarjan hahmoilla ryhmässä on tietty rooli, kukaan ei ole karikatyyrinen tai yksiulotteinen. Hahmot ovat hauskoja yksinäänkin, mutta porukassa heistä tulee hulvattomia. Hahmoista halpaa huumoria edustava Taco on oikeastaan ainut joka ei aina onnistu viihdyttämään.

The League on todella miellyttävä ja erilainen komediasarja. Dialogin todentuntuisuus ja huvittavuus nostaa sarjan aivan uudelle viihdyttävyyden asteelle.
40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti