keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Misfits 1. tuotantokausi

Supersankariksi salamannopeasti

Misfits on tänä syksynä toiselle tuotantokaudelleen ehtinyt draamakomedia, joka kertoo yhdyskuntapelvelua suorittavasta nuorisoporukasta. Nuorten elämä muuttuu kertarysäyksellä kun rankan myrskyn iskiessä he yhtä lukuunottamatta huomaavat omaavansa yliluonnollisia voimia. Sarja on brittiläisen E4 kanavan omaa tuotantoa ja siinä on vahvasti havaittavissa vaikutteita kanavan toisesta teinihittisarjasta; Skins. Ensimmäinen tuotantokausi sisältää kuusi jaksoa.

Ideana sarja joukosta tavallisia ihmisiä, jotka yhtäkkiä saavat itselleen supervoimia, ei ole hirveän originaali. Misfits eroaa kuitenkin perinteisistä jenkkisupersankarituotannoista lähtien seuraamaan tilannetta varsin tuoreella tavalla. Supervoimat ei muuta nuoria supersankareiksi, vaan he jatkavat elämäänsä yhteiskunnasta syrjääntyneinä pummeina. Nuorien kyvyt eivät auta heitä pelastamaan maailmaa, vaan lähinnä aiheuttavat outoja ja noloja tilanteita.

Misfits edustaa perinteiseen brittityyliin huomattavasti ronskimpaa huumoria ja karskimpaa tyyliä kuin vastaavat amerikkalaiset sarjat, mikä on aina positiivista. Myös pääosissa näkyvät näyttelijät eivät ole jenkkiläiseen tapaan kiiltokuvamaisia, vaan vaikuttavat kadulta sattumanvaraisesti poimituilta. Tuoreet naamat tällaisen sarjan pääosassa onkin hyvä asia. Edellämainituista positiivisista puolista huolimatta Misfits ei tarjoa mitään uutta tai erikoista.

Misfits on positiivinen yllätys ja freesiä katsottavaa jenkkisarjojen välissä.  Sarja on mukiinmenevää kertaviihdettä, mutta draamallisilta tai koomisilta ansioiltaan se ei nouse erityisen korkealle.

33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti