sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Sons of Anarchy 4. Tuotantokausi

Moottoripyöräjengi Sons of Anarchyn seikkailut ovat ehtineet jo neljänteen tuotantokauteen. Edellisestä kaudesta on kulunut muutama vuosi ja kerholaisten vankeusrangaistukset ovat päättyneet. Todisteita entisen klubipresidentin JT:n tappajasta ilmaantuu vanhojen kirjeiden muodossa ja klubilaisten välistä kitkaa lisää vielä uusi rahakkaalta tuoksuva huumediili, joka jakaa jäsenten mielipiteet kahtia. Asioita ei suinkaan helpota kaupungin uusi innokas Sheriffi Roosevelt.

Tuoreimmalla kaudella sarjan luoja Kurt Sutter on viimeinkin päättänyt nostaa pöydälle sarjan alusta asti pinnan alla kuohuneita kerhon jäsenten välisiä jännitteitä. Juonikuvioiden ja draaman pitäminen lähinnä klubin jäsenten keskinäisenä olikin kannattava veto, sillä neljäs kausi on selvästi ensimmäisen tuotantokauden ohella sarjaa parhaimmillaan. Neljäs tuotantokausi sisältää 13 jaksoa, joista viimenen on kahden tunnin tuplaepisodi. 
Neljäs kausi oli heti alusta asti huomattavasti mielenkiintoisempaa seurattavaa, kuin turhanoloisia juonikuvioita pyöritellyt kolmas kausi. Kerronta pysyi tiiviisti Charmingin alueella tutuissa ympyröissä ja draamakin pysyi mielenkiintoisena, kun uusia hahmoja ei tuotu liikaa, vaan keskiöön nostettiin aiemmilla kausilla pienemmälle huomiolle jääneitä kerholaisia.
Kauden suurimmaksi ongelmaksi koitui sen pituus. Ensimmäisissä jaksoissa juonta kuljetettiin hanakasti, mikä tuotti hankaluuksia kun loppukaudesta tahtia piti huomattavasti hidastaa. Tuplapitkä finaalijaksokin olisi mainiosti voitu tiivistää normaalimittaiseen. Finaalijakso osoittautui muutenkin kauden heikoimmaksi jaksoksi. Kauden tapahtumat lupailivat suuria mullistuksia, mutta niihin ei pystytty vastaamaan, vaan käsikirjoittajat valitsivat turvallisimman mahdollisimman reitin jokaiseen ongelmaan.
Ensikaudelle jätettiin onneksi suhteellisen mielenkiintoiset asetelmat ja kokonaisuudessaan neljäs kausi oli huomattava parannus kahdesta edellisestä ja sarjan jatkoa jää odottamaan ihan tyytyväisenä, kunhan finaalijakson pettymyksestä on päässyt yli.
Paras jakso: 1x08 Family Recipe

Sons of Anarchyn neljäs tuotantokausi oli selvä parannus kahteen edelliseen. Varsinkin alkukausi  piti mielenkiinnon yllä. Kausi kuitenkin hieman heikkeni loppua kohden ja finaalijakso jätti suuhun hieman valjun maun.
33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti