maanantai 26. joulukuuta 2011

Boardwalk Empire 2. tuotantokausi

Boardwalk Empiren ensimmäinen tuotantokausi tarjosi lähinnä hienoa 20-luvun kuvastoa perussuorituksia tekevillä näyttelijöillä, mutta toisella tuotantokaudella sarja tuntuu  polkaisseensa itsensä jo vähän parempaan vauhtiin. Boardwalk Empire ei myöskään pelkää uudistaa hahmokaartiaan, vaan osalle hahmoista on tarjolla yllättävänkin tylyjä poismenoja. Tänä syksynä esitetyllä toisella tuotantokaudella on ensimmäisen tavoin 12 noin tunnin mittaista jaksoa.

Viinabisnes Atlantic Cityssä käy kuumempana kuin koskaan ja Nuckyn murhayrityksen jälkimainingeissa trokaajien kuviot ovat mullinmallin. Kapinamieliala Nuckya vastaan on kokoajan nousussa eikä Nuckyn mielialaa paranna myöskään häntä vastaan nostettu oikeusjuttu. Toisaalla ongelmia aiheuttaa Chalky Whiten ja KKK:n väliset rähinät. Hahmot ovat jo entuudestaan tuttuja ja juonittelukuvioihin on helpompi hypätä mukaan, valitettavasti vain osa hahmoista tuntuu vain tuhlaavan ruutuaikaa mielenkiintoisemmilta tapahtumilta.

Mukavasti ensimmäistä dramaattisempi ja koukuttavampi toinen tuotantokausi alkoi viimein väläytellä sitä mitä Boardwalk Empireltä alun perin odotinkin. Toiselta kaudelta positiivisesti mieleen jäi varsinkin kauden päätösjakson loppupuolella nähty vahvaa tunnetta sisältänyt kohtaus. Vieläkään kuitenkaan kaikkea potentiaalia ei ole lunastettu, mutta sarja näyttää olevan noususuhdanteessa ja kolmoskaudelle on ladattu kovat odotukset.

Sarja jatkaa edelleen visuaalisesti upeana ja tuotannollisesti Boardwalk Empirestä ei valitettavaa löydy. Näyttelijät tekevät paria poikkeusta lukuunottamatta vahvaa työtä, varsinkin Pitt ja Buscemi vakuuttavat pääosissa. Tarina on alkanut muodostua todella kiehtovaksi, mutta vielä kakkoskaudeltakin löytyi muutamia turhan oloisia sivujuonia ja hidastempoisuus vaivasi ajoittain.

"I died in the trenches... A long time ago.."

Paras jakso: 2x12 To the Lost

Boardwalk Empire on tällähetkellä televisiossa todennäköisesti kallein sarja. Valitettavasti hahmot eivät ole niin napakymppejä kuin lavasteet ja sarja ulkoisesta koreudesta huolimatta tuntuu edelleen ajoittain hieman sieluttomalta. Tapahtumat ovat kuitenkin kokoajan menossa mielenkiintoisempaan suuntaan.
35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti