torstai 17. helmikuuta 2011

Sherlock 1. tuotantokausi

"Obviously..."
BBC pisti ilmoille vuoden 2010 syksynä varsin mielenkiintoisen adaptaation Sir Arthur Conan Doylen Sherlock Holmesista. Benedict Cumberbatchin mainiosti näyttelemä Holmes on 2000-luvulla elävä älypuhelimella näppärästi tekstaileva eksentrinen etsiväkonsultti. Sosiaalisesti rajoittunut Holmes etsii kämppätoveria ja Afganistainn sodasta siviiliinsopeutumisen kanssa kamppaileva Martin Freemanin (mm. How Fuzz, The Office) esittämä tohtori John Watson sattuu paikalle kuin tilauksesta. Kauaa ei Watson ehdi Baker streetillä asustaa, kun kummalliset toisiaan muistuttavat itsemurhatapaukset kiinnittävät Sherlockin huomion ja nykyisen elämänsä tasapaksuuden kyllästyttämä John Watson ajautuu Sherlockin sidekickiksi. Sherlockin ensimmäinen tuotantokausi sisältää vain kolme puolitoistatuntista jaksoa joissa jokaisessa on oma juonensa. Lyhyt tuotantokausi näkyykin jaksojen tasossa. Varsinkin ensimmäinen ja kolmas jakso ovat täyttä rautaa alusta loppuun, keskimmäisen jäädessä hieman muita heikommaksi.

  
Sherlock on näyttävää tuotantoa ja pienet kikat tekevät sarjan ilmeestä persoonallisen. Mm. tekstiviestit on visualisoitu ilmaan leijuvina teksteinä ja esimerkiksi Sherlock Holmesin tutkiessa uhria, hänen päässään liikkuvia ajatuksia tuodaan ruudulle teksteinä katsojan nähtäväksi. Tämä on usein tahdissa pysymisen kannalta hyvä asia katsojalle, sillä Holmesin päättelyketjut ovat melkoisen villejä ja tekstiä tulee suusta tiuhaa tahtia. Muut hahmot sarjassa jäävät melkoisen löyhiksi, mutta onneksi päähenkilökaksikossa on sopivasti ytyä. Loppu lupaa että jatkossa ensimmäisellä tuotantokaudella statiksiksi jäänyt Sherlock Holmesin arkkivihollinen professori Moriarty on suuremmassa roolissa ja version Moriarty vaikuttaa senverran kiinnostavalta tapaukeslta, että toista tuotantokautta jää odottelemaan innolla.

Paras jakso: 1x3 The Great Game

Sherlock on yksi laadukkaimpia sarjoja mitä olen hetkeen nähnyt. Näyttely ja ohjaus molemmat huippuluokkaa. Jaksojuonet ovat mielenkiintoisia ja ensimmäinen tuotantokausi päättyy sellaiseen tilanteeseen, että jatkoa on pakko saada.
45/50

1 kommentti:

  1. "Sherlock on yksi laadukkaimpia sarjoja mitä olen hetkeen nähnyt. Näyttely ja ohjaus molemmat huippuluokkaa. Jaksojuonet ovat mielenkiintoisia ja ensimmäinen tuotantokausi päättyy sellaiseen tilanteeseen, että jatkoa on pakko saada."

    Tämä on täysin totta! olen itsekkin ihan koukussa sarjaan. :)

    VastaaPoista