torstai 10. maaliskuuta 2011

Worst Week

Worst Week on amerikkalaisen CBS:n adaptaatio brittiläisen BBC:n komediaminisarjasta The Worst Week of My Life. Viisitoistajaksoisessa lyhytsarjassa seurataan onnettomuusmagneetti Samin (Kyle Bornheimer) edesottamuksia ja hermoilua appivanhempiensa kartanossa hänen elämänsä karmeimpana viikkona. Sarja alkaa kun appiukon (Kurtwood Smith) syntymäpäivät häämöttää ja matkalla kyläilemään olevalla nuorella parilla on vanhemmille iloisia uutisia kerrottavana. Vaimo Mel (Erinn Hayes) on raskaana ja pari suunnittelee naimisiin menoa. Alvariinsa hermoileva ja töppäilevä Sam yrittää huonolla menestyksellä päästä morsiamensa vanhempien suosioon, eikä asiaa auta jatkuvien mokailujen lisäksi se, että perheen toisen tyttären aviomies on itse herra täydellisyys.


Brittiläiseen emäsarjaansa verrattuna Worst Week on varsin hyväntahtoista ja kaikille sopivaa huumoria. Alkuperäissarjan brittiläisen musta ja ajoittain makaaberi huumori on käännetty yllättävänkin onnistuneesti jenkkikatsojia miellyttävämpään kevyeen slapstick-tyyliseen hullutteluun. Päähenkilö Sam pysyy jatkuvasta törttöilystään huolimatta sympaattisena eikä appivanhemmatkaan muutu missään vaiheessa liian synkiksi hahmoiksi. Tietyssä määrin sarjan jatkuva törmäily ja Samin katkeamaton epäonnen kierre on itseääntoistavaa ja ennalta-arvattavaa, mutta jaksot ovat suurimmaksi osaksi hauskaa katsottavaa, eikä sarja ainakaan pituudellaan pääse rasittamaan.

Paras jakso: 1x5 The Club

Worst Week on mukavan höpsöä viihdettä, joka ei katsojan aivoja juurikaan vaivaa. Mikäli katsojan myötähäpeäsensorit eivät ole tajuttoman herkällä, sarja on kevyttä ja helppoa katsottavaa sunnuntai-iltoihin.

33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti